Walne zebranie sprawozdawczo - wyborcze za rok 2010 Drukuj Email
piątek, 25 lutego 2011 07:54

4 lutego w naszej jednostce miało miejsce walne zebranie sprawozdawczo - wyborcze. Członkowie Ochotniczej Straży Pożarnej w Starogardzie Gdańskim spotkali się, aby podsumować ubiegły 2010 rok oraz dokonać wyboru zarządu OSP po pięcioletniej kadencji. Oprócz strażaków z naszej jednostki przybyło również wielu zaproszonych gości. Urząd Miasta reprezentował Zastępca Prezydenta pan Henryk Wojciechowski , KP PSP Starogard:  Komendant Powiatowy bryg. mgr inż. Zbigniew Kamiński. Obecni byli również Prezes ZP ZOSP RP dh Wiesław Wrzesiński, samorządowcy  oraz prezesi OSP Famos, Destylarnia Sobieski, Sumin i Siwiałka.

alt

Jak co roku otwarcia zebrania dokonał prezes OSP Starogard Gdański dh Łukasz Zblewski. Wybrano przewodniczącego zebrania, protokolanta oraz powołano komisję uchwał i wniosków. Porządek obrad był następujący:

1. Przedstawienie porządku zebrani i jego zatwierdzenie
  2. Wybór przewodniczącego zebrania, protokolanta oraz komisji Uchwał i Wniosków
  3. Sprawozdanie z działalności i finansowe OSP za rok 2010
  4. Sprawozdanie Komisji Rewizyjnej
  5. Dyskusja nad Sprawozdaniami i udzielenie absolutorium Zarządowi OSP za okres sprawozdawczy
  6. Uchwalenie rocznego planu działalności i budżetu OSP na rok 2011
  7. Wybór Zarządu OSP, Komisji Rewizyjnej, przedstawicieli do Zarządu Miejskiego ZOSP RP i delegatów na Zjazd Miejski ZOSP RP  w Starogardzie Gdańskim
  8. Podjęcie uchwał
  9. Zakończenie zebrania

alt

Po przedstawieniu sprawozdań, dzieleniu absolutorium Zarządowi i uchwaleniu planów na rok 2011  zebrani przeszli do punktu siódmego tego zebrania. W wyniku głosowania doszło do niewielkich zmian w zarządzie i wygląda to następująco:

ZARZĄD OSP STAROGARD GDAŃSKI

Czerski Bogusław
Reszczyńska Grażyna
Reszczyński Stanisław

Kolejnym poruszonym "gorącym" tematem było finansowanie naszej jednostki w stosunku do wzrastającej liczby zdarzeń, zakup nowego samochodu SLRt/SLRd oraz przygotowania do jubileuszu 150-lecia naszej jednostki. Słowa, które padały ze strony naszych władz nie były może obietnicą, ale wskazują na to, że włodarze naszego miasta będą się starali pomóc w realizacji naszych planów.

Po zakończeniu oficjalnej części zebrania, zgromadzeni zasiedli do skromnego poczęstunku.

alt

Od lewej siedzą: Kazimierz Burczyk, Jolanta Czyryk, Grażyna Reszczyńska, Danuta Jankowska, Bogusław Czerski. Od lewej stoją: Stanisław Reszczyński, Marek Liss, Łukasz Zblewski, Grzegorz Turzyński, Marcin Wojcicki, Mieczysław Czyryk, Adam Szynalewski

Zaledwie 10 dni później, bo 14 lutego, nowo wybrany zarząd spotkał się na pierwszym zebraniu. Nie mogło tam również zabraknąć administratora strony internetowej - wspólne pamiątkowe zdjęcie członków Zarządu oraz Komisji Rewizyjnej oraz kilka innych fotek z pierwszego "roboczego" zebrania zasilą naszą galerię.

alt

Zdjęcia z zebrania oraz pierwszego zebrania nowo wybranego Zarządu w NASZEJ GALERII

Foto: Lemi

Linki sponsorowane

Pogoda u nas

Odwiedziło nas:

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDzisiaj93
mod_vvisit_counterWczoraj122
mod_vvisit_counterW tym miesiącu341
mod_vvisit_counterW tamtym miesiącu5030
mod_vvisit_counterOgółem1981603

Użytkowników (ostatnie 20 min.): 4

Czy podoba Ci się nasza strona?

Copyright © 2005 - 2022 OSP Starogard Gd. - Ochotnicza Straż Pożarna w Starogardzie Gdańskim. Our site is valid CSS Our site is valid XHTML 1.0 Transitional